Pakket Nieuw in de or

 

 

Daar sta je dan. Net nieuw in de or. Je eerste vergadering misschien net achter de rug. De notulen en andere belangrijke stukken in je mailbox. En nu? Je wilt het liefst zo snel mogelijk gelijk opgaan met de andere or-leden. Weten wat je rechten, plichten en mogelijkheden zijn. En hoe je effectief met je bestuurder en achterban kunt communiceren. Speciaal daarvoor hebben we het pakket ‘Nieuw in de or’ samengesteld.  

 

WAT HOUDT DIT PAKKET IN?  

BASISCURSUS MEDEZEGGENSCHAP
Deze basiscursus zorgt ervoor dat jij als nieuw or-lid snel aansluiting vindt met de ervaren leden. Je leert alles wat je moet weten om je werk als or-lid optimaal uit te voeren.

TRAINING COMMUNICEREN MET DE ACHTERBAN
De achterban. Het is zo belangrijk om te weten wat daar speelt. Je vertegenwoordigt immers hun belangen. Maar hoe bereik je je collega’s het beste…? In deze eendaagse training gaat het over wat hiervoor nodig is en hoe je sociale media hierbij kunt gebruiken.  

TRAINING COMMUNICEREN MET DE BESTUURDER
Krijg inzicht in de werkwijze en de gedachtewereld van je bestuurder en leer in deze eendaagse training als or-lid krachtig en doelgericht op te treden!  

BOEK IN HET DIEPE
Hét boek voor het beginnende or-lid. Onder het motto van ‘de meeste or-leden worden in het diepe gegooid en moeten maar zien hoe ze leren zwemmen’ wijst de auteur je op praktische wijze de weg in de wereld van or.    

WEBSITE WOR IN DE PRAKTIJK
De basis van elke handeling van een ondernemingsraad is de WOR. Maar hoe geef je dat vorm? De website WOR in de praktijk geeft handen en voeten aan de wet. Wanneer valt een besluit van een bestuurder onder het instemmingsrecht? Hoe ver reikt de ontslagbescherming voor or-leden? Hoe zit het met het tussentijds invullen van vacatures? Zo maar een paar vragen waarvoor een or kan komen te staan. Op WOR in de praktijk verder de volledige wettekst met nadere uitleg, praktijkinformatie en jurisprudentie.  

> Vraag vrijblijvend de brochure van dit pakket aan